Het Doodshoofdaapje behoudt zo veel mogelijk werknemers

Doodshoofdaapje
Even voorstellen…. het Doodshoofdaapje

Woonzorgcentrum de Zorgvliet krijgt binnenkort te maken met een flinke reorganisatie. Dit heeft tot gevolg dat niet iedereen kan blijven en er dus een aantal werknemers uit moeten. Moeilijke beslissingen dus waar het team mee te maken krijgt. Het Doodshoofdaapje wil hier graag iets over vertellen.

 

Reorganisatie, werknemers zijn belangrijk

“Door de bezuinigingen in de zorg komt er een reorganisatie, kregen we een tijd geleden te horen. Aan ons als team de vraag om mee te denken over deze reorganisatie. Ik hou ervan om leiding te geven en zaken te organiseren, maar niet als het ten kosten gaat van vele werknemers.

Zo’n reorganisatie is niet niks. Het neemt de zekerheid en stabiliteit in de organisatie weg, in ieder geval voor een bepaalde periode. Ik begrijp dat het echt nodig is, financieel gezien, maar we hebben het hier wel over flinke gevolgen voor werknemers.

Helaas is het nou eenmaal zo en zo’n reorganisatie zal toch spanningen met zich meebrengen. Dat is natuurlijk niet prettig. Maar ik ga het op zo’n manier organiseren dat er zo min mogelijk werknemers persoonlijk in de problemen komen door ontslag.”

 

Samen een plan opstellen

“Die reorganisatie, dat wordt een flinke klus om goed te organiseren”, begint het Doodshoofdaapje.

“Dat ben ik met je eens. Maar ik denk dat het ook wel goed is dat de huidige gang van zaken weer eens herzien wordt. Het geeft je de kans om nieuwe ervaringen op te doen”, reageert de Rode Oeakari.

“Klopt. Alleen het is dan nog zo abstract, ik weet niet precies wat dat nieuwe dan inhoudt en of dat voor de werknemers wel goed is. Dat is natuurlijk ook een belangrijk punt.”

“Ik denk dat we, waar we kunnen, zoveel mogelijk rekening moeten houden met de behoeften van de werknemers. Dan komt het wel goed”.

 

“Af en toe kom je echt in lastige situaties terecht. Het is dan fijn dat de Rode Oeakari me motiveert”, vertelt het Doodshoofdaapje. “Dit helpt me om door te pakken en verder te gaan. Soms zou ik wel willen dat ik net zo makkelijk met veranderingen om kon gaan als hij. Een bepaalde zekerheid en stabiliteit vind ik toch prettiger.”

 

“Ik denk,” brengt het Dwergzijdeaapje in, wanneer ze de mogelijkheid ziet, “dat het belangrijk is zoveel mogelijk werknemers te behouden. Bijvoorbeeld door herplaatsingen in de organisatie.”

“Goed idee. We moeten wel kijken hoe we dat kunnen realiseren”, zegt het Doodshoofdaapje.

“Misschien dat we met zijn vieren na kunnen denken over hoe we dat praktisch in gaan vullen”, reageert het Dwergzijdeaapje.

“Ok, laten we gelijk eens kijken naar hoe het nu in elkaar zit, wat er precies moet veranderen en hoe we dat kunnen reorganiseren.”

 

“Het Dwergzijdeaapje is vaak bescheiden en rustig in overleggen. Als ze iets inbrengt is dat vaak iets praktisch en concreets. Met haar kan ik goed via een bepaalde structuur naar een doel werken. Ik wil dan gelijk aan de slag met een idee of plan maar ik merk dat dat voor het Dwergzijdeaapje soms lastig is. Ze heeft wat meer tijd nodig om er eerst over na te denken” vertelt het Doodshoofdaapje.

 

“Dan is er ook nog het Soedaspookdiertje. Hij is rustig en observeert veel in de overleggen”, gaat het Doodshoofdaapje verder. “Ik ben wel eens benieuwd wat hij allemaal ziet en denkt. Af en toe komt dit naar voren, bijvoorbeeld als iets heel belangrijk voor hem is. Dan kan hij erg standvastig zijn.”

 

“Ik heb er vertrouwen in dat we met dit team tot een goede oplossing kunnen komen wat betreft de reorganisatie. Hopelijk zonder al te veel werknemers te verliezen. Want zonder al die werknemers geen organisatie”, vertelt het Doodshoofdaapje tot slot.

 

Volgende week…

…zie je deze reorganisatie door de ogen van de Rode Oeakari.welke aap ben ik?

 

Doodshoofdaapje, de Behulpzame Meewerker

Rode Oeakari, de Energieke Levensgenieter

Soendaspookdiertje, het Vriendelijk Geweten

Dwergzijdeaapje, het Baken in de Storm