De Baviaan houdt het einddoel voor ogen


baviaan

Even voorstellen…. de Baviaan

Je hebt al een deel van het karakter van de Baviaan terug kunnen zien in de vorige verhalen. Maar laten we eens kijken naar welke scherpe vragen en opmerkingen hij nog meer heeft om dit project tot een goed einde te brengen.

 

Een project met een einddoel en structuur

“Het was echt een zootje toen we dit project overnamen van het andere bedrijf. Wat eerst duidelijk moet worden is het einddoel, dus wat wil de klant precies? Wat daar in eerste instantie voor nodig is, is structuur. Eerst de grote lijn uitzetten en dan invullen, dat lijkt me het meest efficiënt.

Ik zag gelijk al enige haken en ogen aan dit project. Het is belangrijk hier kritisch naar te kijken om zo tot een oplossing te komen. Echter, het is ook zeker interessant zo’n complex project. De uitvoer van nieuwe projecten moet ook weer niet vanzelf gaan. Als het routine wordt is het saai en belemmerd dat mijn creativiteit.

Verder moeten de rollen in een team duidelijk zijn, dus wie voert welke taken uit. Wat minstens net zo belangrijk is, is bekwaamheid van het team. Je moet zelf up to date blijven en dat geldt ook voor mijn teamgenoten. Als je de kennis en bekwaamheid niet hebt kun je je beter niet met het project bemoeien.”

 

Overleg met een kritische invalshoek

Nadat de Geelborstkapucijnaap zijn ideeën ongevraagd heeft verteld pakt de Resusaap de vergadering weer op.

“Laten we niet op de zaken vooruit lopen en terug gaan naar de agenda voor vandaag,” zegt de Resusaap.

“Lijkt me een goed plan. Eerst alles goed bekijken en een duidelijke lijn uitzetten zodat we weten waar we naartoe werken,” vult de Baviaan aan.

 

“De structuur en orde die de Resusaap in de vergadering brengt is goed. Hij gaat wel eens te kort door de bocht. Dan is niet alles goed bekeken en overdacht,” vertelt de Baviaan.

“Dan heb je ook nog de Geelborstkapucijnaap met al zijn ideeën,” gaat de Baviaan verder. “Er zitten soms wel goede ideeën bij maar waar ik af en toe een beetje moe van wordt is dat hij zijn ideeën altijd in het wilde weg roept. En dan heeft hij ook nog niet eens een goede onderbouwing waarom zijn idee efficiënt en uitvoerbaar zou zijn. Als je hem dan vragen hierover stelt geeft hij een vaag antwoord zoals: “Ja, kunnen we wel even naar kijken”.”

“Dus mijn idee was om….” wil de Geelborstkapucijnaap verder gaan.

“Al die ideeën zijn leuk, maar hoe brengt dat ons bij het doel? Ik zie de verbanden nog niet,” merkt de Baviaan kritisch op.

“Hoezo niet?”

“We hebben meer informatie nodig om ermee aan de slag te gaan en goed onderbouwde keuzes te maken.”

“Wat denk jij dan?” kaatst de Geelborstkapucijnaap terug.

“Laten we het idee kiezen wat het beste aansluit op het doel, een plan maken en dit uitvoeren.”

 

“En zo gaat het wel vaker tijdens de vergaderingen,” vertelt de Baviaan. “De rust van de Orang Oetan is in dit team prima. Ze is sceptisch en nieuwsgierig naar theorieën en achterliggende werkwijzen. Tijdens vergaderingen hoor je haar niet vaak, ze zit vooral veel na te denken. Maar ik kan er pas wat mee als het eruit komt en bijdraagt aan het doel. Anders laat ik haar maar. Af en toe komt ze opeens met een scherpe opmerking of vraag. Waar dat dan vandaan komt?
Maar als we alles structureren en plannen wordt dit project een succes.”

 

welke aap ben ik?Volgende week…

…zie je dit project en het team door de ogen van de Orang Oetan.

 

Resusaap, de Directeur

Geelborstkapucijnaap, de Ideeën Spuier

Baviaan, de Kritische Denker

Orang Oetan, de Professor