De Directeur weet hoe het moet

resusaap

 

Even voorstellen…. de Resusaap

Vier apen. Eén team. Eén doel. Het project voor de nieuwe klant tot een goed einde brengen. Efficiëntie is daarbij niet onbelangrijk. Maar hoe nu zo efficiënt mogelijk samen te werken met deze verschillende types in een team?

Ik zal de eerste aap maar eens even aan het woord laten. Hij heeft zijn mening namelijk al klaar over het project waar zijn team vorige week aan begonnen is.

 

Project, het kan veel doeltreffender

“Wij hebben als team dit project overgenomen van een ander bedrijf. De klant was niet tevreden en nu regelen wij het. Wat ik meteen veranderd heb is die ongelooflijk onlogische en inefficiënte procedures waarmee het andere bedrijf werkte! De aanpak van het project kan veel beter en doeltreffender.

Afgelopen vergadering hebben we daarom eerst een duidelijk einddoel neergezet en structuur aangebracht. Het andere bedrijf was vaag en onvolledig in zijn doelstellingen. Zonder goede leiding en structuur kan een team niet goed functioneren.

Wat natuurlijk wel interessant is, is om de complexiteit waarin het project zich nu bevindt te ontrafelen. Ik zie elk project als een nieuwe uitdaging. Als het routine wordt, wordt het hoog tijd voor iets nieuws. Maar dat is logisch.”

 

Teamgenoten, een interessant samenwerkingsverband

“Het team waar ik mee werk heeft een interessant samenwerkingsverband”.

“Ja ik krijg energie van die vergaderingen en kan al mijn ideeën kwijt,” voegt de Geelborstkapucijnaap al stuiterend toe.

“Klopt, maar enige structuur erin is noodzakelijk,” zegt de Resusaap.

“Maar te veel structuur is juist belemmerend en dan krijg je routine. Je moet wel vernieuwend blijven.”

“Ja allicht. Maar het moet wel ergens toe leiden, je moet wel een doel hebben.”

“Hoezo moet je een doel hebben? Je kunt toch….”

“We laten nu eerst ook de anderen even aan het woord.”

 

“Die discussies met de Geelborstkapucijnaap zijn interessant maar op een gegeven moment ga ik gewoon verder. Hij moet namelijk niet de hele tijd de vergadering verstoren met zijn nieuwe ideeën. Gelukkig brengt de Baviaan wel wat meer structuur in de tent,” vertelt de Resusaap.

“Ja die ideeën van jullie zijn allemaal wel erg leuk maar waar ik meer in geïnteresseerd ben is hoe je daartoe komt. Kun je jouw idee ook onderbouwen?” Zegt de Baviaan op een rustige toon. “Want zoals Harlan Ellison eens zei ‘Je hebt geen recht op een mening. Je hebt recht op een onderbouwde mening’. Ik vraag me namelijk af of al die ideeën van jullie wel gaan werken.”

 

Ondertussen kijkt de Orang oetan analyserend toe op wat er allemaal om haar heen gebeurt. Daarna zit ze op haar gemak wat dingen op te schrijven en uit te werken. Tot ze de oplossing heeft gevonden en zegt:

“Kijk, dit is de oplossing”.

“Ik vraag me altijd af hoe ze dat doet. De hele vergadering stil en dan een doeltreffende oplossing. Maar wat ik waardeer is haar grote kennis. Als ze ergens van overtuigd is, gaat ze tegen me in. Dat mag ze vaker doen. Kijk, zo komen we ergens,” vertelt de Resusaap.

 

resusaap

Volgende week…

…zie je dit project en het team door de ogen van de Geelborstkapucijnaap.

 

Resusaap, de Directeur

Geelborstkapucijnaap, de Ideeën Spuier

Baviaan, de Kritische Denker

Orang Oetan, de Professor