De Geelborstkapucijnaap barst van de ideeën

geelborstkapucijnaap

Even voorstellen…. de Geelborstkapucijnaap

Vorige week zag je het project en het team door de ogen van de Resusaap. Maar hoe ziet de Geelborstkapucijnaap dit alles?

Hij staat al te stuiteren om zijn ideeën te delen dus ik zal hem maar eens aan het woord laten.

 

Nieuw project, nieuwe ideeën 

“Yes! Een nieuw project, nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. De ideeën kwamen meteen al in me op toen ik hoorde dat we het over gingen nemen van het andere bedrijf. Wanneer de klant niet tevreden is, is dat natuurlijk een mooie uitdaging die ik graag aanga. Het kan dan wel een complex project zijn maar komt goed.

Wat mij betreft beginnen we met brainstormen. Iedereen kan dan zijn ideeën kwijt en we kunnen hierover met elkaar in discussie. Het is altijd goed om vernieuwend te blijven en steeds weer nieuwe ideeën te opperen. Door de structuur en routine loop je vast. Er moet altijd ruimte zijn voor innovatie. De implementatie volgt automatisch.

Wat trouwens ook een leuk idee is…. Oh nee wacht, ik vertel eerst over de samenwerking met mijn teamgenoten.”

 

Van de hak op de tak

“Laten we beginnen met een duidelijke doelstelling en structuur” begint de Resusaap bij de eerste vergadering.

“Wat nu als we helemaal iets anders doen,” onderbreekt de Geelborstkapucijnaap vol energie. “Ik heb gister gebeld met een vriend van me die ook veel projecten doet. Altijd goed om meteen even te brainstormen over nieuwe projecten. Super leuke uitdaging. We gaan er iets moois van maken. Oh ja we kunnen trouwens ook…”

“Laten we niet op de zaken vooruit lopen en terug gaan naar de agenda voor vandaag,” gaat de Resusaap verder.

 

“De Resusaap kan af en toe echt de energie uit zo’n vergadering halen. Zit je net in een goede flow, wil hij weer structuur aanbrengen. Soms lijken mijn ideeën allemaal wel teveel voor hem. Dan moet ik zelf even de opties afwegen. Hij wil de zaken vastleggen en plannen maar ja daar trek ik me niet al te veel van aan,” vertelt de Geelborstkapucijnaap. “Oké soms kan ik misschien wel te veel praten maar dan is er de Baviaan om ons te helpen. Hij vat mijn ideeën dan samen en stelt kritische vragen. Dat is wel chill, als het er niet teveel zijn tenminste want dan maakt hij me de advocaat van de duivel.”

 

Even later in de vergadering.

“Dus wat we kunnen doen is het op zo’n manier verbeteren. Dat levert meer tevreden mensen op,” vertelt de Geelborstkapucijnaap enthousiast.

“Maar hoe wil je dat dan bewerkstelligen en is het echt zo zinvol als dat je denkt?” vraagt de Baviaan op een kritische toon.

Ja, wat een stomme vragen allemaal. Zoek dat lekker zelf uit, denkt de Geelborstkapucijnaap maar hij zegt: “Ja, kunnen we wel even naar kijken.”

 

“Na de vergadering bel ik nog even met die vriend van me die ook altijd weer bezig is met een ander project. Tijdens mijn telefoongesprek krijg ik een mailtje binnen. Even kijken, het is van de Orang oetan. Ze heeft een geniaal verband gelegd. Als je een oplossing nodig hebt moet je bij haar zijn. De uitvoer daarvan laten we aan de Resusaap en de Baviaan over,” lacht de Geelborstkapucijnaap.

 

welke aap ben ik?Volgende week…

…zie je dit project en het team door de ogen van de Baviaan.

 

Resusaap, de Directeur

Geelborstkapucijnaap, de Ideeën Spuier

Baviaan, de Kritische Denker

Orang Oetan, de Professor