De Rode Oeakari is flexibel

Rode Oeakari
Even voorstellen…. de Rode Oeakari

Vorige week zag je waar het Doodshoofdaapje mee worstelde toen ze te horen kreeg dat de reorganisatie echt doorgaat. De Rode Oeakari is daarbij kort aan het woord geweest en voordat hij zo meteen naar de volgende vergadering gaat, vertelt hij graag hoe hij deze reorganisatie ziet.

 

Reorganisatie, helaas geen feestje

“Tja, zo’n reorganisatie is natuurlijk geen feestje, zelfs voor mij is het moeilijk om daar iets gezelligs van te maken. Ik vind het belangrijk dat iedereen om me heen het naar zijn zin heeft. Dat wordt alleen lastig als er ontslagen vallen.

Toch is de reorganisatie niet alleen maar drama. Het biedt voor nu ook weer nieuwe mogelijkheden om samen met de anderen in mijn team iets moois neer te zetten. Ik vind een verandering helemaal niet erg, als deze maar wel realistisch is. Ik pas me dan gemakkelijk aan.

Verder kan het voor sommige werknemers ook weer mogelijkheden geven om andere taken uit te voeren. Al begrijp ik ook heel goed dat zo’n verandering erg ingrijpend kan zijn. Het is daarom ook belangrijk om hen te motiveren en daarbij genoeg praktisch ondersteuning te bieden.

Maar of er nu ontslagen vallen of niet, uiteindelijk komen we er samen wel uit.”

 

Flexibel op inspelen

Het overleg is in volle gang en het Doodshoofdaapje stelt voor een plan van aanpak te maken om de werknemers op de hoogte te stellen van de reorganisatie.

“In deze situatie moeten we niet al te veel plannen. Ik denk dat het goed is om flexibel te zijn en snel in te spelen op situaties”, zegt de Rode Oeakari.

“Maar je kunt toch niet inspelen op de situatie als je er niet op voorbereid bent?” reageert het Doodshoofdaapje.

“Je weet nooit hoe werknemers reageren, dus kún je wel voorbereid zijn?”

“Goed punt. Maar om volgens een bepaalde structuur te werken geeft mij wel meer houvast.”

 

“Het Doodshoofdaapje wil vaak ver vooruit denken en plannen”, vertelt de Rode Oeakari. “Bij een reorganisatie is dat natuurlijk belangrijk. Maar wanneer je met werknemers in gesprek gaat, loopt dat altijd anders dan verwacht. De een zegt dit, de ander zegt dat. Dan reageert er iemand emotioneel of wordt er iemand boos. Dat kun je niet ‘organiseren’ met een bepaalde structuur, daar kunnen we beter flexibel op inspelen.”

 

Het overleg gaat verder over werknemers herplaatsen en eventuele omscholing.

“Wat ook nog een goed idee is, is om cursussen aan te bieden voor omscholing. Daarmee kun je veel werknemers tegelijk iets aanbieden die je daarna weer kan inzetten”, zegt de Rode Oeakari vol enthousiasme.

“Maar denk je dat werknemers er voor open staan om weer ‘in de schoolbanken’ te gaan?” vraagt het Dwergzijdeaapje.

“Samen doen, dat is het kernwoord denk ik. Dus geen langdradige theorieën maar samen leren en nieuwe ervaringen opdoen. Dat maakt het levendig.”

“Klinkt inderdaad goed. Ik weet alleen niet of dat voor iedereen goed werkt dus ik zou zowel theorie als ervaring doen.”

“Ja oké, als werk en plezier elkaar maar een beetje afwisselen.”

 

“Ik merk vaak dat het Doodshoofdaapje en ik het meest aan het woord zijn tijdens overleggen,” vertelt de Rode Oeakari. “Soms ben ik zo enthousiast ergens over, dan spring ik bijna uit mijn stoel. Toch probeer ik het Dwergzijdeaapje en het Soendaspookdiertje ook wat ruimte te geven. Als ik die ruimte geef, merk ik dat het Dwergzijdeaapje – met al haar rust – belangrijke vragen of opmerkingen naar voren brengt. Van mij mag er nog wel wat meer interactie in dat contact zitten.”

 

Na het overleg loopt de Rode Oeakari nog even langs het kantoor van het Soendaspookdiertje.

“Ik ben blij dat we uiteindelijk besloten hebben om niet al te veel structuur te gebruiken bij het vertellen over de reorganisatie. Hoe sta jij daar eigenlijk in?” vraagt de Rode Oeakari.

“Ik begreep je punt net wel tijdens het overleg”, begint het Soendaspookdiertje voorzichtig “dus ik denk dat we zo een mooie middenweg hebben gevonden.”

“Dat denk ik ook inderdaad”, bevestigt de Rode Oeakari.

 

“Ik vind het fijn om de mening van het Soendaspookdiertje ook af en toe even te horen”, vertelt de Rode Oeakari. “Hij is vaak wat meer afwachtend en ik zou soms wel willen weten wat hij allemaal denkt. Van mij mag hij meer van zich laten horen. Maar dat gaat wel goed komen.”

 

Volgende week…

……zie je deze reorganisatie door de ogen van het Soendaspookdiertje.welke aap ben ik?

 

Doodshoofdaapje, de Behulpzame Meewerker

Rode Oeakari, de Energieke Levensgenieter

Soendaspookdiertje, het Vriendelijk Geweten

Dwergzijdeaapje, het Baken in de Storm