Het Soendaspookdiertje laat zijn mening horen

Soendaspookdiertje


Even voorstellen….het Soendaspookdiertje

In de voorgaande verhalen heb je heel kort kennis kunnen maken met het Soendaspookdiertje. Tijd dus om dat eens uitgebreider te doen en te horen wat hij nu eigenlijk van de reorganisatie vindt.

 

Reorganisatie vergt aanpassing

“Een reorganisatie, daar sta ik niet direct om te springen. Ik ben blij met mijn werk op dit moment, ik kan wat voor anderen betekenen en dat doet me goed. Ook kan ik mijn tijd zelf indelen. Ik hoop dat er in mijn werk zelf dus niet al te veel zal veranderen.

Aan de andere kant denk ik dat veranderingen ook wel nuttig kunnen zijn. Bepaalde procedures mogen van mij best aangepast worden. Ik vind het dan niet erg om me daaraan aan te passen.

Wat ik om me heen zie is dat werknemers de reorganisatie wel aan voelen komen. Ik heb het gevoel dat, dat wat onrust geeft bij een aantal van hen. Ik kan me voorstellen dat het voor verwarring en onzekerheid zorgt bij de werknemers.”

 

Een realistisch beeld geven

“Het Doodshoofdaapje is degene die vooral de zaken organiseert”, vertelt het Soendaspookdiertje. “Ze gebruikt daarbij een bepaalde planning en structuur. Ik vind het fijn dat zij dat oppakt. Ik kijk dan hoe en waarin ik kan ondersteunen. Ik zie altijd wel veel om me heen gebeuren en merk de kleinste dingen op. Als ik het echt belangrijk vind, breng ik het wel in tijdens een overleg. Ik vind het zelf niet zo prettig om de leiding te hebben.”

 

“Tijdens overleggen laat de Rode Oeakari zich ook altijd wel horen”, gaat het Soendaspookdiertje verder. “Ik vind het mooi om te zien hoe hij echt kan genieten van bepaalde dingen, daar kan ik dan ook weer van genieten. Verder doen zijn enthousiasme en zijn inzet om samen dingen aan te pakken me goed. Zelf laat ik me niet zo gauw horen, maar hij kan soms het enthousiasme en de spontaniteit in me naar boven brengen.”

 

Later op de middag komt het Dwergzijdeaapje nog even langs bij het kantoor van het Soendaspookdiertje om te vragen of hij zin heeft om een kopje koffie te drinken. Ze gaan samen even ergens zitten.

“Hoe vind jij het gaan met de reorganisatie?” begint het Dwergzijdeaapje.

Het Soendaspookdiertje denkt een moment na en zegt dan: “Ik denk dat we op de goede weg zijn en dat we er alles aan proberen te doen om zo veel mogelijk werknemers te behouden. Maar ik zie wel dat de werknemers onrustig worden en ik denk dat we daar goed op in moeten spelen.”

“Ja, dat merk ik inderdaad ook. Hoe denk jij dat we daar het beste mee om kunnen gaan?”

“Ik denk dat goed en bedachtzaam moeten communiceren hoe het zit met de reorganisatie. Dus wat de feiten zijn en wat er concreet gaat gebeuren, een realistisch beeld geven. En dan ook de ruimte geven voor reactie en daarop inspelen.

 

“Ik waardeer het altijd wel als het Dwergzijdeaapje naar me toe komt om even te praten”, vertelt het Soendaspookdiertje. “Dat doet ze wel eens na een overleg, ze is dan benieuwd naar wat ik ervan vind. Vaak hebben we interessante gesprekken.

Ik denk dat we een mooi team hebben en ik hoop dat we deze reorganisatie goed doorkomen. Maar ik denk dat ons dat samen wel gaat lukken.”

 

Volgende week…welke aap ben ik?

……zie je deze reorganisatie door de ogen van het Dwergzijdeaapje.

 

Doodshoofdaapje, de Behulpzame Meewerker

Rode Oeakari, de Energieke Levensgenieter

Soendaspookdiertje, het Vriendelijk Geweten

Dwergzijdeaapje, het Baken in de Storm