Op de juiste plek

CarrierekeuzeOp de juiste plek.

Dat begint met een goede match tussen jou en je werkgever.

Cultuur, structuur, manier van werken, type mensen, visie, strategie en zelfs de look en feel spelen hierin een rol. Op de juiste plek komen jouw talenten krachtig en effectief tot hun recht.

Cultuur

De bedrijfscultuur is het karakter van de organisatie. De identiteit, de eigen ik. Dit is het belangrijkste aspect. Het heeft te maken met jullie gezamenlijke ideeën, waarden en visie. Wie zijn jullie? Waar willen jullie naartoe? Het is goed om eerst te ontdekken wat jouw visies, waarden en doelen zijn. Dan kan je dit makkelijker afstemmen op potentiële werkgevers.

Structuur

De structuur en opbouw van de organisatie zegt iets over de hiërarchie. Wordt de organisatie structuur op een traditionele manier gevisualiseerd of juist helemaal niet? In een traditionele structuur is meer duidelijkheid en structuur te verwachten. Als er niets is gevisualiseerd kan het zijn dat het een organische structuur is. Wat goed werkt voor jou kan verschillen.

Manier van werken

De manier van werken heeft te maken met structuur en hiërarchie. Wat zijn de spelregels? Hoe worden beslissingen genomen? Hoe kort of lang zijn de lijntjes? Goed passen bij de manier van werken zorgt dat je in de flow komt. Alles werkt gemakkelijker. Een fijne manier van werken is niet voor iedereen hetzelfde. Dit heeft ook te maken met je type en voorkeuren.

Type mensen

Binnen organisaties werken vele verschillende type mensen. Er is vaak wel een verbinding in visie en doel. Ieder bereikt dit op een eigen manier. De bedrijfscultuur, visie en manier van werken spreken sommige mensen wel aan en anderen niet. Je kan aan de mensen vaak al deels afleiden of dit jouw type bedrijf is.

Visie en strategie

De missie, visie en strategie van het bedrijf is wat jullie willen bereiken en hoe. Dit is een belangrijke koppeling met jouw eigen waarden. Ontdek eerst jouw eigen drijfveren en match die met de visie en strategie van potentiële werkgevers.

Look en feel

Dit is een meer fysiek element van de organisatie. Hoe ziet het eruit? Is het een voor jou prettige werkomgeving? Denk hierbij aan: open plekken, concentratie ruimte, mogelijkheden voor afleiding en interactie. Een prettige werkomgeving verschilt per persoon. De look en feel van de werkomgeving is vaak een vertegenwoordiging van de bedrijfscultuur en manier van werken. Zo zie je in een oogopslag of de werkomgeving bij jou past.

 

Zet jouw talenten krachtig en effectief in op de juiste plek

Zet op de juiste plek jouw talenten krachtig en effectief in. Weet je nog niet wat jouw talenten zijn? Of hoe je die het beste kan inzetten? Of wat er eigenlijk bij je past? Doe dan de online carrièrekeuze check. Makkelijk en snel. Slechts € 49,95 en je ontvangt binnen 3 dagen een uitgebreid advies.

Wil je een uitgebreide assessment van jouw talenten, type en stijl? Met het inzicht in jezelf programma combineer je alles in een dagdeel. Dit geeft je de antwoorden op alle vragen die hierboven zijn gesteld. Dit programma bevat tevens de carrièrekeuze check.