Proefstuderen: test je studie uit!

 

Proefstuderen: test je studie uit!

Juni, het einde van het schooljaar is in zicht. Een mooi moment om je studiekeuze nog eens te bekijken.
Een grote reden voor de uitval van studenten is dat de studie toch niet was wat ze verwacht hadden. Een manier om dit al voor de start van het nieuwe schooljaar te onderzoeken is proefstuderen of meelopen bij de opleiding die je gekozen hebt. In juni zijn de proefstudeerdagen van het HBO.

Ben je geïnteresseerd in een MBO of WO opleiding, kan is het nog steeds mogelijk om je in te schrijven voor komend schooljaar.

proefstuderen

Proef je studie met proefstuderen

In juni hebben veel hogescholen proefstudeerdagen. Tijdens een proefstudeerdag krijg je een dag de smaak van de opleiding te pakken. Je begint vaak met een rondleiding door de school, gevolgd door een aantal lessen. Op die manier krijg je een goed beeld van wat je te wachten staat. Voor iedereen die nog twijfelt of extra zekerheid wil, is dit een goede manier om zijn keuze te onderzoeken.

Kijk op de website van je studie naar de beschikbare data.

Vraag een meeloopdag aan

Heeft jou opleiding geen speciale proefstudeerdag, maar wil je wel graag ondervinden hoe het is op school? Neem contact op met de opleiding en vraag om een meeloopdag!
Bij de meeste hogescholen is het mogelijk om een meeloopdag aan te vragen. Tijdens een meeloopdag sluit je een dag aan bij een eerstejaars klas. Op deze manier zie je precies wat er gebeurd. Alle vragen die je nog hebt kan je stellen aan de studenten of leraren.

Wist je dat je jezelf nog steeds kan aanmelden voor een studie?

Twijfel je nog over je studiekeuze?

Kom je er tijdens een meeloopdag achter dat je opleiding toch niet is wat je in gedachten had, is het mogelijk om te switchen. Ga op zoek naar een andere studie of locatie die wel bij je past. Volg zo nodig verschillende proefstudeer- of meeloopdagen om tot de juiste beslissing te komen.
Zit je al op een opleiding, maar ben je niet tevreden, dan kan je ook switchen. Jezelf inschrijven voor een nieuwe studie kan nog bij veel instellingen.

 

Weet je nog niet welke studie bij je past?

Kijk dan bij studiekeuze of ga direct naar onze online studiekeuze vragenlijst.