Profielen

Profielen als kompas

“Waanzin is altijd hetzelfde blijven doen en toch een ander resultaat verwachten”. Einstein

 

Een profiel is een beschrijving van een mens; type en vaardigheden met als doel de juiste persoon op de juiste plek binnen de organisatie te plaatsen. Een profiel wordt met name gebruikt tijdens recruitment, maar kan ook gebruik worden in team assessment, veranderingsprocessen en persoonlijke ontwikkeling.

Een goed profiel maken kan veel bijdragen aan het vinden van de juiste persoon voor een functie, intern of extern. Zo weet je wat voor iemand je zoekt en kan je met een assessment onderzoeken of de kandidaat past.

profielen

Wij zichten ons op nieuwe manieren van werken. Hoe je deze kan implementeren in je organisatie? Stel, je wilt een nieuwe manier van werken implementeren. Dit is een grote verandering binnen de organisatie. De eerste vraag is: heb ik de juiste mensen in mijn team voor deze verandering? Hebben zijn de skills of potentie om op deze vernieuwende manier te gaan werken? Soms kan je met je bestaande team goed uit de voeten. Dan kan het profiel worden gebruikt voor persoonlijke ontwikkelplannen en veranderproces. Het kan ook zijn dat je vaardigheden moet toevoegen aan het team om ze te helpen met de nieuwe denkwijze.

Brick-method ontwikkelt profielen op basis van vernieuwende stromingen in business. Waarom? De business ervaring van onze mensen jeukt in onze vingers.

Op dit moment hebben wij de volgende profielen uitgewerkt:

  • Contract management & Vested®
  • Contract management & customer service
  • Customer service voor b2b
  • Customer service voor grote ondernemingen
  • Business oriented real estate

Wij komen graag bij je langs met onze profielen om te kijken hoe wij kunnen bijdragen aan het succesvol implementeren van uw nieuwe manier van werken. Ook kunnen wij samen met u een profiel maken wat aansluit op uw behoefte en veranderproces. Neem voor een afspraak contact ons op of laat je info achter.

Naam

Email

Telefoonnummer

Ruimte voor een vraag