Recruitment en people development met vernieuwende profielen

 

“Waanzin is altijd hetzelfde blijven doen en toch een ander resultaat verwachten”.

Einstein

 

De markt verandert en we passen onze strategie daarop aan. We gaan anders werken om een beter resultaat te behalen. Onze mensen moeten hiervoor ook anders gaan werken. Willen ze dat wel? Kunnen ze dat wel?

 

Persoonlijkheid, natuurlijke talenten en skills geven je het antwoord. wij gebruiken verschillende technieken om te weten welke talenten en skills je al hebt en welke skills en talenten je nog nodig hebt om je verandering succesvol te implementeren.

Stap 1: profiel

Het begint met het finetunen van Brick-method profielen aan de hand van de functie, onderwerp en bedrijfsprofiel (strategie & cultuur). Profielen die met name vernieuwende ideeën en processen inbrengen, zoals bijvoorbeeld Vested®, zijn al uitgewerkt. Uw bedrijfsprofiel is een belangrijk element dat in de eerste evaluatie wordt meegenomen ter aanvulling op het profiel. Dit profiel is de visie die we willen neerzetten binnen een functie of een team, de SOLL-situatie.

Stap 2: assessment

In de meeste gevallen zijn er medewerkers aanwezig binnen het bedrijf die de functie reeds invullen. Brick-method maakt een vergelijking tussen de profielen aanwezig binnen het bedrijf (IST-situatie) en het nieuwe profiel (SOLL-situatie). Aan de hand van deze assessment wordt de beste strategie bepaald voor people development in combinatie met recruitment voor het implementeren van de nieuwe werksituatie.

Stap 3: plan

Aan de hand van het assessment van de medewerkers en een vergelijk met het SOLL profiel van de nieuwe gewenste situatie, wordt een people development plan opgezet per medewerker, samen met de leidinggevende of project manager, om de nieuwe way of working te implementeren.

Stap 4: implementeren

Waar binnen het team elementen en skills ontbreken voor het implementeren van de nieuwe werksituatie, wordt een recruitment plan opgesteld om deze skills toe te voegen. Het recruitment proces kan door uw recruiters zelf worden behandeld of worden uitgevoerd door Brick-method. In het assessment van kandidaten wordt gewerkt met het profiel, persoonlijkheidsassessment en andere methodes om zekerder te zijn over de match.

 

 

We vertellen je graag meer. Dan kunnen we ook een en ander laten zien. Neem contact op voor meer informatie of het inplannen van een introductiemeeting.