Studiekeuze

 

Maak met studiekeuze van Brick-method een keuze voor een opleiding  die echt bij jou past.

Studiekeuze

Wij matchen jouw profiel aan onze database met opleidingen. Zo vind je die opleidingen en locaties die echt bij je passen.
MBO, HBO en WO

 

 Carrièrekeuze 2.0 - Studiekeuze    Online studiekeuze

 

Studiekeuze begint met je persoonlijk profiel. Hiervoor hebben wij een online vragenlijst ontwikkeld. Je vindt vragen over je interesses en je favoriete schoolvakken, maar we gaan ook dieper in op wat jij belangrijk vindt en wat jij wilt bereiken. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer een half uur. Je kan de vragenlijst ten alle tijden invullen, je hoeft geen afspraak te maken en krijgt daardoor snel een passend advies. Op basis van jouw antwoorden maken wij jouw persoonlijke profiel.

Studiekeuze

Match met de studiekeuze database. Aan de hand van de antwoorden die je geeft gaat je persoonlijke coach op zoek naar een aantal passende opleidingen. We kijken hierbij niet alleen naar welke opleiding, maar geven je ook een specifieke locatie die aansluit bij jouw manier van leren. Binnen 3 werkdagen krijg je van ons een concreet advies. Zie ook onze voorbeeldrapportjes om te zien wat je krijgt.
Je kan hiermee dan zelf aan de slag door bijvoorbeeld open dagen te bezoeken of een meeloopdag aan te vragen.

De kosten hiervoor zijn €19,95, inclusief btw per persoon.

Doe de Online studiekeuze

 

Carrièrekeuze 2.0 - Programma inhoud.    Persoonlijk studiekeuze gesprek

 

Je kan er ook voor kiezen om met een op een met een coach het programma door te lopen. Je krijgt dan meer begeleiding in bijvoorbeeld het ontdekken van jouw talenten, interesses en drijfveren. Een gesprek duurt ongeveer 2 uur. Voorbereiding is niet nodig en je gaat naar huis met passende studies. In het gesprek maak je de volgende stappen:

Persoonlijk profiel. We maken een profiel aan de hand van jouw talenten en sterke eigenschappen, minder sterke punten, interesses, drijfveren en waarden. Je maakt het profiel samen met een begeleider en je hoeft niks voor te bereiden.

Match met studiekeuze database. Jouw begeleider matcht jouw profiel in de database. Een eerste lijst van passende opleidingen wordt gemaakt.

Bespreken passende studies. Samen met je begeleider neem je alle opleidingen van jouw lijst door. Je krijgt informatie over werk mogelijkheden en inhoud van de opleiding. Op basis van dit gesprek wordt een overzicht gemaakt van jullie samen gekozen studies en locaties die echt bij jou passen. Je krijgt de informatie en links naar studie-informatie, open dagen en inschrijven via de mail. Je persoonlijk profiel krijg je ook mee naar huis.

 

Afspraken kunnen worden gemaakt voor maandag tot en met zaterdag. Wij hebben kantoor in Eindhoven. In overleg kan het gesprek ook op een andere locatie plaatsvinden.

Het programma kost € 119,50 per persoon, inclusief btw.

Het maken van de juiste keuze kan grotere kosten besparen. Weten welke baan en studie bij jou past is goud waard!

 

Maak een afspraak via info@brick-method.com

 

 

Tijdens en na beide opties mag je jouw persoonlijke begeleider altijd vragen stellen. Dit kan via mail, telefoon of app. Zo heb je snel reactie op je vraag en krijg je ook advies tijdens het maken van je keuze

 

De Brick-method uitgelegd

 

Carrièrekeuze 2.0 - Studiekeuze    Studiekeuze

Zoveel studies, zoveel mogelijkheden, zoveel keuzes. Hoe maak je een goede keuze in wat je wilt gaan doen? Wat wil je studeren en waar?

Om te beginnen is het lastig om te weten wat er allemaal is. Daar kan je je kostbare tijd aan besteden. Of je kan de overzichten van ons krijgen. Wij houden alle opleidingen in de gaten en hebben overzichten en profielen van alle HBO en WO opleidingen.
Hoe maak je dan een keuze? Wat past bij jou? Wat vind je leuk? Dit is een nog veel lastigere vraag. Wij hebben een programma ontwikkeld waarin je op een snelle en effectieve manier deze vragen kan beantwoorden. We maken een profiel op basis van jouw verhaal, sterke punten, inspiratie en drijfveren.

Wij helpen je na het programma om jouw profiel te matchen aan profielen van opleidingen. Geen 100 opties, maar enkele die echt passen. Deze nemen we door en zo kan je verder kijken. Nu weet je welke open dag je het beste kan bezoeken en kom je met een hoop informatie zodat je goede vragen kan stellen.

 

Carrièrekeuze 2.0 - Beroepskeuze    Studiekeuze database

 

Om een goede studiekeuze te maken, is het handig om te weten welke opleidingen er allemaal zijn. Maar met een lijst alleen weet je nog niet veel meer. De informatie over welke opleidingen er zijn en wat ze inhouden is vaak onduidelijk en verspreid en ook niet altijd objectief. Daarom hebben wij een onafhankelijke database gemaakt met alle MBO, HBO en WO opleidingen in Nederland. Van elke opleiding hebben wij een profiel gemaakt. Zo kunnen we deze opleidingsprofielen matchen aan jouw persoonlijke profiel.  

 

 

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem contact op met ons.