Studiekeuze

studiekeuze

Maak met studiekeuze van Brick-method een keuze voor een opleiding  die echt bij jou past.

Wij matchen jouw profiel aan onze database met opleidingen. Je gaat na het gesprek naar huis met een aantal specifieke opleidingen en locaties die echt bij je passen.
MBO, HBO en WO

Interesse?

Wil jij ook weten welke opleidingen en scholen echt bij jou passen? Doe de Brick-method studiekeuze.

Neem dan contact met ons op.

Lees hieronder verder en ontdek meer over hoe wie wat waar.

Je wilt uiteindelijk naar een leuke baan waar jij blij van wordt. Carrièrekeuze en een leuke job vinden begint natuurlijk met het kiezen van de passende studie. De studie en baan die het best passen en aansluiten bij jouw carrièrekeuze en zo de carrière die jij het liefst wilt bepaal je met studiekeuze van Brick-method.

 

Carrièrekeuze 2.0 - Studiekeuze    Studiekeuze

Zoveel studies, zoveel mogelijkheden, zoveel keuzes. Hoe maak je een goede keuze in wat je wilt gaan doen? Wat wil je studeren en waar?

Om te beginnen is het lastig om te weten wat er allemaal is. Daar kan je je kostbare tijd aan besteden. Of je kan de overzichten van ons krijgen. Wij houden alle opleidingen in de gaten en hebben overzichten en profielen van alle HBO en WO opleidingen.
Hoe maak je dan een keuze? Wat past bij jou? Wat vind je leuk? Dit is een nog veel lastigere vraag. Wij hebben een programma ontwikkeld waarin je op een snelle en effectieve manier deze vragen kan beantwoorden. We maken een profiel op basis van jouw verhaal, sterke punten, inspiratie en drijfveren.

Wij helpen je na het programma om jouw profiel te matchen aan profielen van opleidingen. Geen 100 opties, maar enkele die echt passen. Deze nemen we door en zo kan je verder kijken. Nu weet je welke open dag je het beste kan bezoeken en kom je met een hoop informatie zodat je goede vragen kan stellen.

 

Carrièrekeuze 2.0 - Beroepskeuze    Studiekeuze database

 

Om een goede studiekeuze te maken, is het handig om te weten welke opleidingen er allemaal zijn. Maar met een lijst alleen weet je nog niet veel meer. De informatie over welke opleidingen er zijn en wat ze inhouden is vaak onduidelijk en verspreid en ook niet altijd objectief. Daarom hebben wij een onafhankelijke database gemaakt met alle MBO, HBO en WO opleidingen in Nederland. Van elke opleiding hebben wij een profiel gemaakt. Zo kunnen we deze opleidingsprofielen matchen aan jouw persoonlijke profiel.

 

Carrièrekeuze 2.0 - Programma inhoud.    Programma inhoud studiekeuze

 

Dit zijn de onderdelen van het studiekeuze programma:

studiekeuze

Persoonlijk profiel. We maken een profiel aan de hand van jouw talenten en sterke eigenschappen, minder sterke punten, interesses, drijfveren en waarden. Je maakt het profiel samen met een begeleider en je hoeft niks voor te bereiden.

Match met studiekeuze database. Jouw begeleider matcht jouw profiel in de database. Een eerste lijst van passende opleidingen wordt gemaakt.

Bespreken passende studies. Samen met je begeleider neem je alle opleidingen van jouw lijst door. Je krijgt informatie over werk mogelijkheden en inhoud van de opleiding. Op basis van dit gesprek wordt een overzicht gemaakt van jullie samen gekozen studies en locaties die echt bij jou passen. Je krijgt de informatie en links naar studie-informatie, open dagen en inschrijven via de mail. Je persoonlijk profiel krijg je ook mee naar huis.

 

Tijdens en na het programma mag je jouw persoonlijke begeleider altijd vragen stellen. Dit kan via mail, telefoon of app. Zo heb je snel reactie op je vraag en krijg je ook advies tijdens het maken van je keuze of sollicitatie.

 

Praktische programma informatie

Een gesprek duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Voorbereiding is niet nodig en je gaat naar huis met passende studies.

Afspraken kunnen worden gemaakt voor maandag tot en met zaterdag. Onze locaties zijn Eindhoven, Den Haag en Utrecht. Soms zijn we ook op andere locaties te vinden. Deze staan onderaan de pagina.

Het programma kost € 119,50 per persoon, inclusief btw, en kan via factuur worden voldaan.

Het maken van de juiste keuze kan grotere kosten besparen. Weten welke baan en studie bij jou past is goud waard!

 

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem contact op met ons.

Waar Wanneer?

Op de volgende locaties en dagen hebben wij nog ruimte:

Eindhoven: 27 december, 2/4/5 januari

Utrecht: 3 januari

Den Haag: 6 januari

Amsterdam: Geen opties meer beschikbaar

 

Neem voor overige locaties contact op met ons.

Maak een afspraak via info@brick-method.com