Studiekeuzevoorbeeldrapportjes

Studiekeuzevoorbeeldrapportjes

Je ontvangt jouw studiekeuze rapport als bijlage in een email. Doe de online studiekeuze en ontdek welke opleiding en locatie het beste bij jou past.

 

Voorbeeld rapport 1:

Je hebt een mooie dynamiek van de creatief brein en willen weten hoe zaken in elkaar zitten. Je bent streng voor jezelf en altijd onderzoekend. Je werkt wel graag praktisch naar realiteit. Je trekt alles in twijfel. Het kan altijd beter of anders zijn. Je hebt ook een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.

Belangrijke punten in jouw profiel:

  • Hoe zit het in elkaar
  • Niet rusten tot je het snapt en het accuraat is
  • Verantwoordelijkheid
  • Met oog voor de groep

Je bent een natuurlijke leider. Mensen volgen je, mede door je drive en energie.

Je bent communicatief vaardig, maar rust niet voor je weet hoe het zit. Ook is het belangrijk dat anderen het met je eens zijn en achter jouw ideeën staan.

Je wilt het hoogste bereiken en iets groots neerzetten.

 

Je komt hiermee uit op een business profiel. Deze opleidingen passen binnen jouw profiel:

 

Een mooi toevoeging op business die net dat extra stapje geeft: maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen business.

https://www.rsm.nl/master/msc-programmes/msc-global-business-sustainability/overview/ volgt op https://www.rsm.nl/bachelor/bsc-business-administration-bedrijfskunde/

Bestuurskunde past bij je politieke interesse, maar is waarschijnlijk teveel ambtelijk ipv politiek. Dit past minder goed bij jouw werkstijl.

http://www.ru.nl/opleidingen/bachelor/bestuurskunde/

https://www.eur.nl/bachelor/opleidingen/bestuurskunde/

Je hebt een sterk onderzoekende stijl. Je wilt weten hoe zaken in elkaar steken. Je hebt ook een maatschappelijke drijfveer. Kijk daarom ook naar deze opleidingen:

http://www.wur.nl/nl/Onderwijs-Opleidingen/Bachelor/BSc-opleidingen/BSc-Bedrijfs-en-Consumentenwetenschappen.htm

http://www.wur.nl/nl/Onderwijs-Opleidingen/Bachelor/BSc-opleidingen/BSc-Gezondheid-en-Maatschappij.htm

https://www.maastrichtuniversity.nl/nl/onderwijs/bachelor/bachelor-european-public-health-3503

 

Voorbeeld rapport 2:

Je bent van de bewezen techniek (natuur en scheikunde). Iets ontwikkelen, maken en daarmee iets oplossen. Je bent nuchter en betrouwbaar. Je werkt rustig en gedegen naar je doel.

Je hebt ook een bepaalde relaxedheid en flexibiliteit die kan doorschieten in nonchalance en onverschilligheid. Daarom heb jij echte (technische) uitdagingen nodig, anders ga je je vervelen en schiet je in valkuilen. De vraagstukken moeten wel echt zijn. Je wilt dat de oplossing ook echt wordt teogepast. Je hebt daarmee meer een uitvoerend technisch dan onderzoekend profiel. Je werkt ook graag in een team mensen, al doe je je eigen werk op je eigen manier. Concreet en uitdagend. Je bent ook actief en sportief. Een technisch bedrijf waar bij je actief de techniek kan toepassen is een mooie toekomst voor jou.

Je gaat voor zekerheid en vrijheid. Daardoor sta je denk ik liever niet de hele dag in het lab met reageerbuisjes.

 

Je hebt een goed HBO profiel. Met MBO ga jij niet die technische uitdagingen vinden. Je kan uiteindelijk doorstromen naar de universiteit, al is het niet noodzakelijk om op leuke posities uit te komen.

Jouw profiel sluit aan bij grote techniek en grote uitdagingen. Daarom past civiele techniek het beste. Bij civiele techniek gaat het om groter en beter. https://www.dehaagsehogeschool.nl/opleidingen/bachelors/civiele-techniek-voltijd  

https://www.han.nl/opleidingen/bachelor/civiele-techniek/vt/

Bij mechatronica werk je met combinaties om gave dingen te maken. https://www.dehaagsehogeschool.nl/opleidingen/bachelors/mechatronica-voltijd/tijdens-de-opleiding Ook dynamisch, maar kan ook iets kleiner zijn.

Deze opleiding is uitdagend en breed. https://fontys.nl/Studeren/Opleidingen/Technische-Natuurkunde.htm. Ga wel voor toepasbaarheid in je keuzes voor vakken en na je opleiding.

 

 

Interesse?

Doe ook de online studiekeuze.