3 tips om het meeste uit je open dag te halen
| 26 januari 2018 | Studiekeuze

3 tips om het meeste uit je open dag te halen

Goed voorbereid naar de open dag

De open dagen zijn weer begonnen. Het nieuwe jaar is een goed moment om wat open dagen te bezoeken en kennis te maken met jouw nieuwe school. Ga goed voorbereid op pad met deze 3 tips.

3 tips om het meeste uit je open dag te halen

 

Het is weer tijd voor open dagen! Dit is het moment om een kijkje te gaan nemen bij jou toekomstige opleiding. Check de opleidingen die jou leuk lijken om erachter te komen wanneer de open dagen precies zijn. Om je vast voor te bereiden zijn hier 3 tips om het meeste uit je open dag te halen.

Ga voorbereid op pad

 

Zorg dat je weet wat je gaat bezoeken. Doe een onderzoek op de website om al een beeld te vormen van de opleiding die je gaat bezoeken. Stel eventueel al wat vragen op. Welke informatie kan je niet op de website vinden? Wat is nog onduidelijk?
Kijk ook of er meerdere open dagen op dezelfde dag vallen. Je kunt een plan maken van welke scholen wil bezoeken.

Vraag studenten naar hun ervaring

 

Op veel open dagen zijn er ook studenten aanwezig. Studenten zijn de beste bron van concrete informatie over de opleiding. Ze vertellen graag over wat ze doen en leren en over hun ervaringen op school. Het is voor jou misschien makkelijker om een duidelijk beeld te krijgen van wat een opleiding door te luisteren naar iemand die het nu aan het doen is. Je kan ze ook vragen naar wat ze minder goed is bevallen of wat anders was dan ze hadden gedacht.

Bezoek meerdere opleidingen of locaties

 

Ook als je al weet welke opleiding bij jou past, is het nog steeds slim om meerdere open dagen te bezoeken. Iedere school heeft namelijk zijn eigen vibe en werkwijze. Als je meerdere scholen bezoekt kan je hun verschillen vergelijken en kiezen welke locatie de beste keuze voor jou is.