Brick-method de Introductieweken zijn weer begonnen
| 25 augustus 2017 | Algemeen

De introductieweken zijn begonnen!

Maak je klaar voor de start

Eind augustus zijn de introductieweken gestart. Een mooi moment om je nieuwe stad en medestudenten te leren kennen. Wat gaat er gebeuren? Waarom zou je überhaupt gaan? Hoe zit het met studentenverenigingen?

Eind augustus begint het nieuwe jaar voor startende studenten. Daarvoor is het tijd voor de introductieweek. Een mooi moment om eens te proeven van het studentenleven en je nieuwe medestudenten te leren kennen. Wat kan je verwachten?

Natuurlijk moeten jullie goed zichtbaar zijn voor jullie nieuwe stadsgenoten. Daarom krijgen veel studenten iets moois aan wat opvalt. Schept meteen een band, toch?

Wat leer je over je nieuwe opleiding?

Niks eigenlijk. Dat komt pas als je ook echt gaat beginnen. Je leert je school, stad en medestudenten kennen. Via spellen en feesten leer je zowel de stad als je medestudenten kennen. Vooral veel leuke activiteiten en feestjes.

Waarom naar de introductie week gaan?

Ten eerste leer je je nieuwe stad kennen. Of je leert je stad kennen als student. Je gaat beginnen aan een nieuwe fase en dan is het goed de stad zo te bekijken. Daarnaast leer je je medestudenten kennen. Veel nieuwe mensen met wie je deze nieuwe fase ingaat. Jullie gaan samenwerken. En misschien zitten er wel hele leuke mensen tussen.

Hoe zit het met studentenverenigingen?

In elke studentenstad zijn er studenten verenigingen. Die ben je vast (een paar) tegenkomen tijdens je introductieweek. Er zijn verschillende verenigingen; regulier, sport of religieus. Niet iedereen sluit zich aan bij een vereniging. Soms is het handig om via de vereniging een kamer te vinden. Maar het vooral om nieuwe vrienden te maken en samen te genieten van jullie studententijd. Een hechte band met de groep en/of jaarclub is het resultaat. Een mooie toevoeging op je tijd als student. Er zijn verschillende verenigingen met allen hun eigen cultuur. Wees niet bang voor de ontgroening. Het duurt maar even en is vooral basis voor mooie verhalen in de toekomst.

Nu kan het echte studeren beginnen. Succes!