Brick-method Studiekeuze

Studiekeuze

Vind de studie die bij je past

Weet je nog niet zeker wat je wilt gaan studeren? Of wil je toch iets anders studeren? Met de studiekeuze test ontdek je welke opleiding en locatie het beste bij jou passen. De vragen gaan over jouw talenten, interesses en wat jij belangrijk vindt. Dat matchen we specifieke opleidingen en locaties. Zo weet je welke opleidingen en locaties echt bij jou passen en weet je ook welke open dagen je kan gaan bezoeken.

Lees meer over dit programma of

Brick-method Masterkeuze

Masterkeuze

Ontdek welke master bij jou past

Je bent je bachelor aan het afronden, maar twijfelt nog over je master? Benieuwd naar de inhoud en wat je ermee kunt doen? Doe de masterkeuze test en ontdek welke master echt bij jou past. We kijken niet alleen naar de inhoud van de master, maar ook naar het werk wat daaruit kan volgen. De vragen gaan over jouw talenten, interesses en wat jij belangrijk vindt. Zo past niet alleen je opleiding, maar ook wat daarop volgt.

Lees meer over dit programma of

Brick-method Carrierekeuze

Carrièrekeuze

Vind de baan en organisatie die bij je past

Yes, afgestudeerd. Nu wil je aan de slag. Maar waar? Met carrièrekeuze ontdek je welke werkomgeving en functies bij jou passen. De vragen gaan over jouw talenten, interesses en je drijfveren. Zo weet je wat voor type organisatie, functie en werksetting je kan gaan zoeken. Ook helpt dit je tijdens je sollicitatiegesprek. Je kan beter zoeken op vacaturesites en aangeven waarom de functie en de organisatie bij jou passen.

Lees meer over dit programma of

Over de programma’s

Hoe werken de programma’s?

De Brick methode is ontwikkeld om effectief inzicht te krijgen in jezelf en dit inzicht te gebruiken bij het maken van keuzes. Onze experts hebben talloze methodes geanalyseerd. De meest effectieve gedeelten daarvan zijn verwerkt in onze vragenlijsten.

Deze onderwerpen komen aan bod:

  • Talenten
  • Interesses
  • Valkuilen
  • Drijfveren
  • Waarden

Daarnaast kijken we ook naar jouw schoolervaringen en vakken om daarop aan te sluiten. Mocht een tussenstap echt wenselijk zijn, zullen we die altijd vermelden.

Wij houden rekening met zowel de kwaliteit van de opleiders als de baankansen. Jouw profiel is daar ook van invloed op. Opleidingen met lage baankansen zullen wij niet als eerste optie geven. Dit wordt er ook duidelijk bij vermeld. Als het hebben van lage baankansen niet bij jouw persoonlijke profiel past, zullen we die opleidingen ook niet adviseren. Dit wordt ook altijd in je rapport vermeld. Opleiders met bewezen kwaliteitsissues zullen wij niet adviseren.

Wij willen graag effectief bijdragen aan het maken van keuzes. Daarom hebben wij onze rapporten en adviezen doorontwikkeld tot een concreet niveau. Geen lange lijsten met mogelijkheden of vage uitspraken, maar concrete elementen waar je zelf mee aan de slag kunt gaan. Bij studie- en masterkeuze wordt er gelinkt aan specifieke opleidingen en locaties. Bij carrièrekeuze specifieke punten over functie, werkomgeving en -cultuur.

Keuzes maken doe je je hele leven door. De eerste keuzes die jongeren zelf maken over hun toekomst zijn vaak op de middelbare school. Daar begint het. Daarom beginnen wij daar ook. Veel trajecten zijn echter duur of kosten veel tijd. Voor jongeren zijn deze trajecten vaak ongeschikt of te duur. Wij willen effectieve en toegankelijke methodes maken voor jongeren. Zo kan iedereen ermee aan de slag, ongeacht locatie of budget.