Masterkeuze

Weten welke master bij jou past

Je bent je bachelor aan het afronden, maar twijfelt nog over je master? Benieuwd naar de inhoud en wat je ermee kunt gaan doen? Doe de masterkeuze test en ontdek welke master echt bij jou past. We kijken niet alleen naar de inhoud van de master, maar ook naar het werk wat daaruit kan volgen. De vragen gaan over jouw talenten, interesses en wat jij belangrijk vindt. Zo past niet alleen je opleiding, maar ook wat daarop volgt.

20 min

Brick-method Masterkeuze Bol

Over Masterkeuze

Zo werkt het masterkeuze programma

Het kiezen van een master is nog niet zo makkelijk. Het geeft een belangrijke richting aan je loopbaan. Wat vind je leuk? Wat past er bij je? Wat vind je belangrijk? Hoe staat het de baankansen? Allemaal vragen die meespelen in het maken van de keuze.

Wij kunnen je helpen via het masterkeuze programma. Op basis van jouw persoonlijke profiel adviseren wij een passende master. Dit kan op je huidige universiteit, maar ook op een andere of zelfs in het buitenland. Ook dit kan je aangeven in je profiel.

Het begint met het invullen van je persoonlijke profiel. Dit zijn vragen over jouw talenten, interesses en wat jij belangrijk vindt.

Je krijgt van ons een rapport terug met daarin jouw masterkeuze advies. Ook vertellen we je waarom deze master bij je past. We voegen ook enkele alternatieven toe met beschrijving. Daarnaast kijken we alvast vooruit op je loopbaan. Welk type werk past bij jouw profiel en jouw masterkeuze?

Maak met masterkeuze van Brick-method een keuze voor een master die echt bij jou past. Het maken van de juiste keuze kan hogere kosten besparen. Weten welke studie bij jou past is goud waard!

Uitleg over onze onafhankelijke masterkeuze database

Om goed masterkeuze advies te kunnen geven, is het handig om te weten welke opleidingen er allemaal zijn. De informatie over welke opleidingen er zijn en wat ze inhouden is vaak onduidelijk en verspreid. Daarnaast ook niet altijd objectief. Daarom hebben wij een onafhankelijke database gemaakt met alle masteropleidingen in Nederland. Van elke opleiding is er een uitgebreid profiel met de kenmerken. Zo kunnen we deze opleidingsprofielen matchen aan jouw persoonlijke profiel. Onze database is gemaakt door experts en geheel onafhankelijk van opleiders of (andere) overheidsorganisaties. Wij werken alleen met erkende opleiders en opleidingen en houden ook rekening met de prestatie van de opleidingen. Als het van toepassing is, nemen we ook de baankansen mee.