Studiekeuze

Vind de studie die bij je past

Weet je nog niet zeker wat je wilt gaan studeren? Of wil je toch iets anders studeren? Met de studiekeuze test ontdek je welke opleiding en locatie het beste bij jou passen. De vragen gaan over jouw talenten, interesses en wat jij belangrijk vindt. Dat matchen we specifieke opleidingen en locaties. Zo weet je welke opleidingen en locaties echt bij jou passen en weet je ook welke open dagen je kan gaan bezoeken.

20 min

Brick-method Studiekeuze bol

Over studiekeuze

Zo werkt het studiekeuze programma

Zoveel studies, zoveel mogelijkheden, zoveel keuzes. Hoe maak je een goede keuze in wat je wilt gaan doen? Wat wil je studeren en waar?

Om te beginnen is het lastig om te weten wat er allemaal is. Daar kan je veel kostbare tijd aan besteden. Wij hebben alle opleidingen inzichtelijk. Onafhankelijk hebben onze experts profielen gemaakt van alle MBO, HBO en WO opleidingen. Deze gebruiken we om jou een passend advies te geven.

Hoe maak je een keuze? Dit is een nog veel lastigere vraag. Wij hebben een programma ontwikkeld waarin je op een snelle en effectieve manier antwoord krijgt op deze vraag. In de vragenlijst krijg je verschillende vragen over:

  • Jouw vakken en schoolervaring
  • Talenten
  • Interesses
  • Drijfveren
  • Waarden

Het invullen van de vragenlijst duurt gemiddeld 20 minuten. Wij maken een persoonlijke studiekeuze advies op basis van jouw antwoorden. Hiervoor gebruiken wij onze uitgebreide database met alle Nederlandse erkende opleidingen. Je ontvangt je studiekeuze rapport binnen 3 dagen. Geen 100 opties of vage beschrijvingen, maar enkele specifieke opleidingen en locaties die echt passen. We vertellen je ook waarom deze goed bij jouw profiel passen. Deze opleidingen kan je online verder bekijken en open dagen bezoeken. Met de informatie kan je ook goede vragen stellen tijdens de open dag.

Maak met studiekeuze van Brick-method een keuze voor een opleiding die echt bij jou past. Het maken van de juiste keuze kan hogere kosten besparen. Weten welke studie bij jou past is goud waard!

Uitleg over onze onafhankelijke studiekeuze database

Om goed studiekeuze advies te kunnen geven, is het handig om te weten welke opleidingen er allemaal zijn. De informatie over welke opleidingen er zijn en wat ze inhouden is vaak onduidelijk en verspreid. Daarnaast ook niet altijd objectief. Daarom hebben wij een onafhankelijke database gemaakt met alle MBO, HBO en WO opleidingen in Nederland. Van elke opleiding is er een uitgebreid profiel met de kenmerken. Zo kunnen we deze opleidingsprofielen matchen aan jouw persoonlijke profiel. Onze database is gemaakt door experts en geheel onafhankelijk van opleiders of (andere) overheidsorganisaties. Wij werken alleen met erkende opleiders en opleidingen en houden ook rekening met de prestatie van de opleidingen. Als het van toepassing is, nemen we ook de baankansen mee.